Urmărești “Pastila de Istorie” de pe Netflix? Află cine este vocea captivantă din spatele serialului!

Te-ai gândit vreodată cât de importantă este pentru tine vocea naratorului atunci când urmărești un documentar? Poate că nu ai analizat acest aspect până acum dar dacă vei decide să o faci chiar și pentru câteva secunde îți vei da seama că vocea povestitorului face cel puțin 50% din documentarul respectiv.

Dacă nu îți place și nu rezonezi cu acea voce vei rămâne cu o impresie proastă despre materialul urmărit sau chiar vei renunța din primele minute să îl mai vizionezi! Nu e așa că îți plac documentarele acompaniate de vocea celebrului actor Morgan Freeman? Ei bine, Morgan Freeman este intradevăr unic dar din fericire lumea este plină și de alți voiceoveri buni.

 

Voiceoverul „Pastilei de istorie” de pe Netflix

 

Noul serial e-learning de pe Netflix, „Pastila de Istorie”, a atras deja atenția urmăritorilor săi nu doar prin calitatea subiectelor ci și prin vocea captivantă din spatele imaginilor.

În orice documentar, de orice fel ar fi el, naratorul este vital pentru a ține audiența captivată și conectată în totalitate la ceea ce urmărește pe ecran. Prestația naratorului poate face diferența fără doar și poate între a ajuta urmăritorii să învețe ceva din serial sau să îi trimită mai repede la culcare! Netflix nu trebuie însă să își facă griji pentru acest al doilea scenariu pentru că fanii noului serial vor să știe neapărat cine este voiceoverul ales deoarece sunt captivați și impresionați.

Ei bine, este vorba despre britanica Natalie Silverman care consideră că tonul său vocal este cald și prietenos cu o nuanță naturală, credibilă și de încredere. Wow, ce părere bună are Natalie despre calitățile sale profesionale!

Din fericite și șefii săi de la Netflix, împărtășesc oarecum această opinie. „Serialul a avut nevoie de o voce funky, modernă dar autoritară iar Natalie se mulează perfect pe aceste criterii”, spune Gabriella James, Junior Production Manager ITN Productions.

 

 

Ei bine, cine este Natalie Silverman?

 

Silverman nu a început de ieri să înregistreze voci pentru seriale sau reclame ci este un voiceover experimentat. Aceasta lucrează din Manchester, Anglia, fiind binecunoscută în Marea Britanie în lumea televiziunii, a radiourilor și a publicitatii.

Britanicii o recunosc cu usurință atunci când o aud pentru că o asociază cu reclamele pe care le-a înregistrat pentru Mastercard, LinkedIn, Marks and Spencer, Bose, National Express dar și altele.

“Pe lângă munca mea de voiceover, am urmat o carieră de succes ca și prezentator de radio, lucrând peste tot în UK la orice oră din zi și din noapte”, spune Natalie.

E interesant de precizat faptul că deși are în spate o carieră consistentă și de succes, „Pastila de istorie” reprezintă pentru Natalie primul proiect pe care îl realizează care a ajuns pe Netflix.